A Kisipari Működési Engedélyt autószerelő kisipari tevékenység folytatására váltottam ki Kistelek, Kossuth u. 103. sz. alatti telephellyel – mint Czékus János autószerelő mester kezdtem meg a tevékenységet 1979. februárjában, egyéni vállalkozóként. A lakossági igény felmérése alapján a tevékenységi kör, a telephely és a dolgozói létszám folyamatosan bővítésre került.
Egyre nagyobb igény merült fel a gépjárművek időszakos műszaki vizsgáztatására és környezetvédelmi felülvizsgálatára, mely megoldására először Kisteleken majd Szegeden és Kecskeméten nyílt lehetőség.
A szegedi telephely 1993. májusában alakult Műszaki vizsgaállomás II. sz. telep néven, ezt követte 1994-ben a kecskeméti Műszaki vizsgaállomás III. sz. telep néven.
Tevékenységi körük a gépjárművek közlekedésbiztonsági vizsgálata, műszaki vizsgáztatása és környezetvédelmi felülvizsgálata.

A vizsgaműhelyek kialakításával és engedélyeztetésével a lakosság mind teljes körű kiszolgálására törekvés volt a cél. A későbbiekben mindegyik telephely jogosultságot szerzett menetírók illesztésére, beszabályozására, ez egyaránt igaz analóg és digitális menetírókra is.
Közben a megnövekedett autóalkatrész kereslet miatt alkatrész kereskedéssel bővült a tevékenységi kör.

Az évek során vállalkozásomat több lábra kívántam állítani, ennek megfelelően 1995-ben a műszaki, háztartási kereskedelem irányába, majd a ruházati kiskereskedelem felé nyitottam.
2006 év végén nyitottam meg első élelmiszer üzletemet, amely minden lakossági igény kielégítésére megfelel, magában foglal egy büfét. 2007 februárban nyílt meg a közönség előtt a kávézó, amelyben helyet kapott két bowling 

pálya, és egy squash pálya is. Mellette, egy, a modern zene szerelmeseinek szóló külön club helységgel.
A vállalkozásomban minden munkavállaló, (közöttük én is) igyekszik a jogszabályi és hatósági előírások betartása mellett az ügyfelek gyors, pontos és udvarias kiszolgálására.

A központ a kisteleki telephelyen üzemel. Az itteni telephely annak az igénynek tesz eleget, hogy az ügyfelek több helyen azonos minőségi feltételeket igényelnek, illetve miután a központ Szegedről és közvetlen környékéről sok ügyfelet szolgált ki, így kényelmüket és jobb kiszolgálásukat tudja a tulajdonos biztosítani.
Személyi feltételeken kívül a tárgyi feltételek is biztosítottak a pontos, megbízható munkához, hiszen a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kijelölt vizsgaállomásnak rendelkeznie kell a jármű felülvizsgálat elvégzéséhez a törvényben előirt minőségi és hiteles berendezésekkel.

Próbálunk ügyfeleink számára gyors és pontos munkát végezni kedvező áron, hisz az ügyfél megelégedettsége biztosítja számunkra a hosszú távú, biztos munkahelyet.
2007 júniusban a vállalkozás bővítése, és fejlesztése miatt, Czékus János tulajdonos megtette az első lépést, az ügyben hogy az egyéni vállalkozást jogi személlyé alakítsa. Czékus János egyéni vállalkozóból lett, C- Univerzál egyéni cég, majd decemberben megtörtént a végleges átalakulás Korlátolt Felelősségű társaság cégformára.
Célunk volt, hogy az átalakulás során, és az átalakulás után is teljes körűen megfeleljünk a felénk, és az általunk támasztott minőségügyi, és szakmai követelményeknek.
A C-Univerzál Kft. ügyvezetője Czékus János továbbra is az általa elindított, és működtetett eszméknek megfelelő emberbarát, közvetlen humán kapcsolatokat ápoló, vállalkozásként kívánja működtetni, a korlátolt felelősségű társaságot is.
Beruházásainkat folyamatosan fejlesztjük, bővítjük. Jelenleg egy új élelmiszer üzlet megnyitása van folyamatban.

Szeged Kistelek Csongrád Mórahalom Kecskemét Szeged

6728 Szeged,
Napos út 1.
czekusjanos@invitel.hu
06 30 6 908 166

Kistelek

6760 Kistelek,
Kossuth u 103.
czekus01@invitel.hu
06 62 597-004

Csongrád

6640 Csongrád,
Szegedi út 13/A
autoszerviz@csongrad.hu
06 63 570 330
06 63 570 332
06 63 570 333

Mórahalom

6782 Mórahalom,
Szegedi út 69-75/B
mbazis@freestart.hu
06 30 9 621 071

Kecskemét

6000 Kecskemét,
Kiskőrösi út 9-11,
czekus.j@invitel.hu
06 30 9 621 072